Szemüveglencsék

Látásának legfontosabb segéde a szemüveglencse, amennyiben Ön korrekcióra szorul. A szemüveglencséket többféle csoportba sorolhatjuk, de a legelfogadottabb csoportosítás a használat módja szerint történik.

Igy megkülönböztetünk:

  • Egyfókuszú szemüveglencséket
  • Multifokális szemüveglencséket
  • Bifokális szemüveglencséket

Az egyfókuszú szemüveglencsék egyetlen fókusszal rendelkeznek, azaz egyetlen távolságra biztosítanak tiszta látást. Ezek a lencsék kerülhetnek távoli vagy olvasószemüvegbe.

Az egyfókuszú szemüveglencsék az elmúlt évtizedekben jóformán nem sokat változtak, leszámítva a felületüket védő rétegeket, azonban ma megjelentek az új generációs egyfókuszú szemüveglencsék. Ezek kifejlesztését a technológia diktálta: társadalmunk átlagéletkora folyamatosan növekszik, egyre közelebbre tekintünk, egyre többet használjuk mobiltelefonjainkat, ezért új megoldásokra volt szükség.

Az Essilor Eyezen szemüveglencsék kiváló komfortot biztosítanak akkor, ha Ön sokat tekint közelre (mobiltelefon, olvasás), azonban még nincs szüksége multifokális lencsékre. Az Essilor Eyezen szemüveglencsék tökéletes látást biztosítanak ezekben a helyzetekben, attól függően, hogy Ön igényli közelre is a látás segítést, vagy sem.

Az Essilor Eyezen termékcsalád gyermekkortól 40-50 éves korig nyújt segítséget a szemfáradtság ellen

Az Essilor Eyezen START szemüveglencsék a fiatalabb korosztály részére készültek, egészen gyermekkortól ajánljuk. A lencsék nem kizárólag távolra tekintésre lettek optimalizálva, hanem közelre tekintéshez is, azonban dioptriaátmenettel nem rendelkeznek, így a szem alkalmazkodóképességét mindenképpen használnunk kell viselésekor. Ezzel a dupla optimalizálással érhetjük el, hogy a különböző képalkotási hibákat kiküszöböljük, így agyunknak nincs szüksége utánkorrekcióra, kevésbé fárad a hosszan tartó közelre tekintés közben.

Az Essilor Eyezen START szemüveglencsék nagyobb területen optimalizáltak, így kiküszöbölik a szem fáradtságát hosszan tartó közelre tekintés közben

Amennyiben Önnek enyhe segítségre van szüksége közelre tekintéskor, akkor az Essilor Eyezen BOOST szemüveglencséket javasoljuk. Ezeknek a lencséknek az alsó része enyhe dioptriaátmenetet tartalmaz, csökkentve ezzel a szem későbbi fáradtságát, hosszantartó közelre tekintéskor.

Ha Ön elmúlt 40* éves, szemlencséje fokozatosan elveszíti rugalmasságát, és azt veszi észre, hogy egyre távolabb kell tartani az olvasnivalót, egyre homályosabb az olvasott szöveg. Amikor ennek jeleit észleli, és meglátogat minket, egy látásvizsgálat keretében megállapítjuk milyen korrekcióra van szüksége. Ha az olvasó korrekció és a távoli korrekció között különbség állapítható meg, nagy eséllyel Önnek multifokális szemüveglencsére van szüksége.

A multifokális szemüveglencséket 1959-ben fejlesztették ki, a világ legnagyobb szemüveglencse gyártója, az Essilor laboratóriumaiban. A korai típusokhoz képest ma már igazán innovatív termékek várják a vásárlókat.

A jelenleg kapható multifokális szemüveglencsék zászlóshajója a Varilux, amely a legtöbbet forgalmazott multifokális szemüveglencse. A Varilux X series család igazán kényelmes használatot biztosít a hétköznapok során, beszéljünk akár kiemelt közeli , vagy irodai használatról.

Varilux multifokális szemüveglencsék, Várkonyi Andrea ajánlásával a Kujbus Optikai Szalonban, Dunakeszin
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close